Skip to main content Skip to search
offico-suitcase-greyblue

Cooperating

Meewerken:

Cooperating staat voor meewerken. Wij werken graag mee. Wij werken veel voor het MKB bedrijf. Vaak zijn deze klanten buiten de deur aan het werk. 

Lees meer
offico-suitcase-black

Coaching

Opleiden en begeleiden:

Wij willen graag dat de ondernemer de regie in eigen handen heeft met betrekking tot zijn bedrijfsvoering. Juist ook op financieel en administratief gebied. 

Lees meer
offico-suitcase-lightgrey

Consultancy

Advies:

In sommige gevallen worden we gevraagd om alleen een keer mee te kijken of advies te geven. Dat doen we ook graag. Soms is het een second opinion. Soms een eenmalig advies. 

Lees meer
offico-suitcase-lightgrey

Contact

Met elkaar in gesprek

Of het nu het eerste kennismakingsgesprek is, of één van de gesprekken daarna. Contact vinden we belangrijk. Niet alleen een appje, belletje of een mailtje, maar zo nu en dan ook even met een kopje koffie of thee er bij

Lees meer

Onze werkwijze

Veelal werken wij als officoach op locatie bij de klant. Daardoor krijgen wij meer inzicht in het bedrijf, de mogelijkheden, de mensen die er werken, de kansen en bedreigingen. We snappen beter wat de ondernemer voor ogen heeft. De frequentie van bezoek is in overleg met de klant.

Dit kan op wekelijkse of maandelijkse basis zijn. Verder ondersteunen wij ook eenmanszaken die geen eigen vestiging hebben door het voeren van hun kwartaaladministratie en het regelmatig doorspreken van hun resultaten.

Wij gebruiken de administratie als vertrekpunt voor onze ondersteuning aan de klant. We verwerken niet alleen gegevens maar bespreken deze ook. De ondernemer moet weten waar hij staat met zijn bedrijf. We zijn betrokken en vinden de relatie met de klant belangrijk.

We houden ons uurtarief scherp en betaalbaar. We zijn ambulant en hebben weinig overheadkosten. Daardoor kunnen we ons tarief ook betaalbaar houden. Ieder officoach heeft een eigen kantoorruimte thuis. We werken anders dan een boekhoudkantoor waar de klanten heen moeten. We komen meestal bij de klant. Tevens werken wij met een drietal boekhoudprogramma’s die we ook kunnen leveren.

Voor de specifieke vraagstukken werken we samen met diverse accountants en fiscaal deskundigen. Als er door ons advies aan derden wordt gevraagd is dit altijd met toestemming klant en is de facturatie 1 op 1 (transparant)

Wil de klant zelf de administratie gaan doen? Dan leren wij hem of haar dat. Willen ze alleen wat advies? Geen probleem, voor advies zijn wij er ook. We werken mee, we leiden op, we geven advies.

Cooperating, coaching, consultancy en contact, dat is Offico.

Wat doen we dan precies?

Als officoach pakken we o.a. onderstaande werkzaamheden op:

 • Het voeren van de administratie.
 • Het controleren van de administratie (als deze door anderen gedaan wordt).
 • Het opstellen van een maandelijkse rapportage m.b.t. de behaalde resultaten.
 • Het bespreken van resultaten.
 • Het samen met de ondernemer maken van een (meerjaren) begroting en deze volgen.
 • Het maken van een liquiditeitenoverzicht met oog op de cash-flow van de onderneming.
 • Het doen van BTW aangiftes.

Maar dit doen we ook

 • Het maken van jaarrapporten voor Eenmanszaken en VOF.
 • Het verwerken van personeelszaken.
 • Het verzorgen van diverse overeenkomsten die betrekking hebben op het ondernemen.
 • Het zijn van een sparringpartner voor de ondernemer.
 • Het indienen van IB aangiftes of het meehelpen met het invullen daarvan (Ook voor particulieren).
 • En wat er nog verder van ons gevraagd wordt.